Rulony z indyka: lekkie danie na obiad

miesięcznik Zdrowie
Rulony z indyka: lekkie danie na obiad
Autor: Shutterstock Rulony z indyka nadziewane warzywami  to  ciekawa propozycja na wykorzystanie filetów z piersi indyka.
łatwy
25 min
4

Indyk to lubiane i łatwe do przygotowania mięso. Warto  urozmaicić przygotowywane z niego dania - na przykład przyrządzając roladki z piersi indyka faszerowane warzywami.

SKŁADNIKI

  • 60 dag piersi indyka
  • cukinia
  • 2 marchewki
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • szklanka bulionu
  • rozmaryn
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij przez kawałek folii.  Płaty posyp z obu stron solą, pieprzem i papryką.
  • Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cukinię pokrój tak samo, ale bez obierania.
  • Płaty mięsa posmaruj musztardą, na każdym ułóż po porcji warzyw, zwiń ruloniki, zepnij je wykałaczkami.
  • Posyp rozmarynem, obsmaż na oliwie. Wlej bulion i duś ok. 40 minut.
miesięcznik Zdrowie