Rulony z indyka: lekkie danie na obiad
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Indyk to lubiane i łatwe do przygotowania mięso. Warto urozmaicić przygotowywane z niego dania - na przykład przyrządzając roladki z piersi indyka faszerowane warzywami.
SKŁADNIKI
- 60 dag piersi indyka
- cukinia
- 2 marchewki
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki oliwy
- szklanka bulionu
- rozmaryn
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij przez kawałek folii. Płaty posyp z obu stron solą, pieprzem i papryką.
- Marchewki obierz, pokrój w słupki. Cukinię pokrój tak samo, ale bez obierania.
- Płaty mięsa posmaruj musztardą, na każdym ułóż po porcji warzyw, zwiń ruloniki, zepnij je wykałaczkami.
- Posyp rozmarynem, obsmaż na oliwie. Wlej bulion i duś ok. 40 minut.