Roladki mięsne z serkiem topionym: przepis
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Roladki mięsne z serkiem topionym to łatwy, ale wykwintny sposób na przyrządzenie piersi kurczaka. Można je także zrobić ze sznycli z indyka lub szynki czy schabu wieprzowego. Idealnie nadają się na uroczysty obiad lub kolację.
SKŁADNIKI
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- pół kostki dowolnego serka topionego
- 4 duże i cienkie plastry boczku
- 2 plastry ananasa
- sól, pieprz
- natka pietruszki lub koperek do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem.
- Na każdy filet kładziemy połowę plastra ananasa i kawałek serka topionego.
- Oprószmy solą i pieprzem i zawijamy w roladki. Okręcamy plastrem cienko pokrojonego boczku. Spinamy drewnianym patyczkiem i ponownie oprószamy całość solą pieprzem.
- Pieczemy w piekarniku lub grillujemy. Dekorujemy natką z pietruszki lub koperkiem.