Rolada z indyka z pieczoną marchewką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Rolada z indyka z pieczoną marchewką
Autor: Shutterstock Rolada z indyka z pieczoną marchewką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Rolada z indyka z pieczoną marchewką to spora dawka witamin i minerałów, potrzebnych w codziennej diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.

SKŁADNIKI

  • 120 g piersi z indyka
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 30 g twarogu chudego
  • 1 pieczarka
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 marchewka
  • 2 łyżeczki oliwy/oleju

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marchew obrać i pokroić w talarki, przyprawić i skropić 1 łyżeczką oliwy.
  • Pieczarkę, paprykę, czosnek posiekać i podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy. 
  • Dodać  po  chwili musztardę, szpinak i twaróg. Podsmażać, aż szpinak całkowicie zmięknie. Przyprawić.
  • Farsz zawinąć w pierś z indyka, przebić wykałaczką i piec mięso wraz z ułożonymi obok talarkami marchewki w 200 stopniach około 45 min (25 min wyjąć talarki  marchewki).