Rolada z indyka z pieczoną marchewką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Rolada z indyka z pieczoną marchewką to spora dawka witamin i minerałów, potrzebnych w codziennej diecie. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 300 kcal.
SKŁADNIKI
- 120 g piersi z indyka
- 1 garść świeżego szpinaku
- 30 g twarogu chudego
- 1 pieczarka
- 1/3 czerwonej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 marchewka
- 2 łyżeczki oliwy/oleju
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchew obrać i pokroić w talarki, przyprawić i skropić 1 łyżeczką oliwy.
- Pieczarkę, paprykę, czosnek posiekać i podsmażyć na 1 łyżeczce oliwy.
- Dodać po chwili musztardę, szpinak i twaróg. Podsmażać, aż szpinak całkowicie zmięknie. Przyprawić.
- Farsz zawinąć w pierś z indyka, przebić wykałaczką i piec mięso wraz z ułożonymi obok talarkami marchewki w 200 stopniach około 45 min (25 min wyjąć talarki marchewki).