Przepysznie proste gnocchi z kiełbasą z patelni: szybkie danie dla zaganianych
2021-06-27
łatwy
25 min
4
Gnocchi z kiełbasą z patelni to szybkie i łatwe do przygotowania danie, które z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i zapracowanym. Jest nie tylko proste, ale też bardzo smaczne.
SKŁADNIKI
- 1,5 paczki gotowych gnocchi
- 2-3 kiełbaski śląskie
- 2 cebule - najlepiej czerwone
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- starty ser typu parmezan do posypania
- listki bazylii do posypania
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiełbaski obrać ze skórki i pokroić w półplasterki
- Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, a paprykę pokroić w większą kostkę.
- Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć na nim kiełbasę do lekkiego zrumienienia, dodać cebulę, paprykę i czosnek. Podsmażyć mieszając, by papryka zmiękła i cebula się zrumieniła.
- Dodać gnocchi i podsmażyć, podawać posypane parmezanem i listkami bazylii.
Jak zrobić gnocchi - przepis z Focaccia Ristorante