Przepysznie proste gnocchi z kiełbasą z patelni: szybkie danie dla zaganianych

Przepysznie proste gnocchi z kiełbasą z patelni: szybkie danie dla zaganianych
Autor: Shutterstock Proste danie z łatwo dostępnych składników - gotowych gnocchi, kiełbasy, papryki i cebuli
łatwy
25 min
4

Gnocchi z kiełbasą z patelni to szybkie i łatwe do przygotowania danie, które z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i zapracowanym. Jest nie tylko proste, ale też bardzo smaczne.

SKŁADNIKI

  • 1,5  paczki gotowych  gnocchi
  • 2-3 kiełbaski śląskie
  • 2 cebule - najlepiej czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • starty ser typu parmezan do posypania
  • listki bazylii do posypania

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kiełbaski obrać ze skórki i pokroić w półplasterki
  • Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, a paprykę pokroić w większą kostkę.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć na nim kiełbasę do lekkiego zrumienienia, dodać cebulę, paprykę i  czosnek. Podsmażyć mieszając, by papryka zmiękła i cebula się zrumieniła.
  • Dodać gnocchi i podsmażyć, podawać posypane parmezanem i listkami bazylii.
Jak zrobić gnocchi - przepis z Focaccia Ristorante
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej