Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Potrawka z indyka z cukinią i selerem naciowym to łatwe w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Jest bardzo pożywne, dostarcza wielu składników odżywczych, a niewielu kalorii. To świetny obiad dla dbających o linię.
SKŁADNIKI
- 1 kg mięsa z udźca z indyka
- 1 l bulionu drobiowego
- 3 cukinie
- 6 ziemniaków
- 2 cebule
- 4 marchewki
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 łyżka świeżego tymianku
- 1 liść laurowy
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso pokroić w niedużą kostkę i mocno podpiec na łyżce oleju.
- Warzywa (bez ziemniaków i cukinii) obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na reszcie oleju.
- Połączyć mięso z warzywami, przyprawić, zalać bulionem i gotować 45 min na niewielkim ogniu.
- Po tym czasie dodać obrane i pokrojone ziemniaki i cukinię i gotować jeszcze 15 min. Podawać posypane posiekaną natką.