Potrawka warzywna z królikiem: przepis na rodzinny obiad
2021-03-30
łatwy
35 min
2
Dieta niskokaloryczna
Zamiast tradycyjnej potrawki proponujemy potrawką z mięsem królika. Delikatny, soczysty królik doskonale smakuje uduszony z warzywami i podany z kaszą lub ryżem. Wypróbuj łatwy przepis na obiad - potrawkę warzywną z królikiem.
SKŁADNIKI
- 200 g mięsa z królika
- seler
- pietruszka (korzeń)
- marchewka
- oliwa lub masło
- koperek
- zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchewkę, pietruszkę i seler utrzyj na tarce o grubych oczkach.
- W garnuszku zagotuj wodę, wrzuć warzywa, gotuj aż będą miękkie.
- Dodaj pokrojone mięso, przyprawy i tłuszcz. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Dodaj koperek.
- Gotową potrawkę podawaj z kaszą (jaglaną, jęczmienną, gryczaną) lub z ryżem.