Potrawka warzywna z królikiem: przepis na rodzinny obiad

Potrawka warzywna z królikiem
Autor: Shutterstock.com Garnek pełen aromatycznej potrawki z królika z warzywami
łatwy
35 min
2

Dieta niskokaloryczna

Zamiast tradycyjnej potrawki proponujemy potrawką z mięsem królika. Delikatny, soczysty królik doskonale smakuje uduszony z warzywami i podany z kaszą lub ryżem. Wypróbuj łatwy przepis na obiad - potrawkę warzywną z królikiem.

SKŁADNIKI

  • 200 g mięsa z królika
  • seler
  • pietruszka (korzeń)
  • marchewka
  • oliwa lub masło
  • koperek
  • zioła prowansalskie

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Marchewkę, pietruszkę i seler utrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • W garnuszku zagotuj wodę, wrzuć warzywa, gotuj aż będą miękkie.
  • Dodaj pokrojone mięso, przyprawy i tłuszcz. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Dodaj koperek.
  • Gotową potrawkę podawaj z kaszą (jaglaną, jęczmienną, gryczaną) lub z ryżem.
Judyta Wanicka
więcej