Potrawka warzywna z królikiem: przepis na rodzinny obiad
      2021-03-30
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          35 min
      
      
        
          2
      
    Dieta niskokaloryczna
Zamiast tradycyjnej potrawki proponujemy potrawką z mięsem królika. Delikatny, soczysty królik doskonale smakuje uduszony z warzywami i podany z kaszą lub ryżem. Wypróbuj łatwy przepis na obiad - potrawkę warzywną z królikiem.
SKŁADNIKI
- 200 g mięsa z królika
 - seler
 - pietruszka (korzeń)
 - marchewka
 - oliwa lub masło
 - koperek
 - zioła prowansalskie
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchewkę, pietruszkę i seler utrzyj na tarce o grubych oczkach.
 - W garnuszku zagotuj wodę, wrzuć warzywa, gotuj aż będą miękkie.
 - Dodaj pokrojone mięso, przyprawy i tłuszcz. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Dodaj koperek.
 - Gotową potrawkę podawaj z kaszą (jaglaną, jęczmienną, gryczaną) lub z ryżem.