Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka
2021-03-29

łatwy
40 min
4
Pikantna potrawka z marchwi z piersią z kurczaka to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Jeśli nie masz czasu obierać i kroić warzyw możesz w całości użyć marchwi konserwowej lub mrożonki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 300 g piersi kurczaka
- 1 puszka marchewki konserwowej
- 1 pęczek świeżej marchewki lub 1 opakowanie mrożonej
- 1 puszka groszku konserwowego
- 100 gram startego żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka curry
- cukier
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchew obrać, pokroić w kostkę i gotować 12 min. w lekko osolonej wodzie.
- Pierś pokroić w kostkę lub w paski, zrumienić razem ze zmiażdżonym czosnkiem na rozgrzanym oleju.
- Dodać ugotowaną marchew i osączone z zalewy warzywa konserwowe. Podgrzewać jeszcze chwilę.
- Zdjąć z ognia, posypać serem i curry, posolić. Podawać z ryżem.