Miodowa pierś z kurczaka - przepis obiadowy diety Ewy Chodakowskiej
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Miodowa pierś z kurczaka to przepis na drób marynowany w słodko-pikantnej marynacie. Jak twierdzi Ewa Chodakowska, trenerka fittness potrawy pikantne przyspieszają metabolizm i wspomagają odchudzanie. Zobacz, co autorka diety odchudzającej proponuje na obiad.
TOP 8 najlepszych przepisów na pierś z kurczaka
SKŁADNIKI
- 1/2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 marchewki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pierś z kurczaka zamarynuj w marynacie z miodu, chilli, soku z cytryny i oliwie z oliwek.
- Po godzinie wyjmij i upiecz w piekarniku (180 st C.) aż się zarumieni lub ugotuj na parze.
- W międzyczasie zetrzyj na grubych oczkach marchewkę, dodaj kilka kropli soku z cytryny. Podawaj z brązowym ryżem lub pełnoziarnistym makaronem.