Miodowa pierś z kurczaka - przepis obiadowy diety Ewy Chodakowskiej

2021-03-29
Miodowa pierś kurczaka - przepis obiadowy Ewy Chodakowskiej
Autor: Shutterstock Miodowa pierś kurczaka - przepis obiadowy Ewy Chodakowskiej
łatwy
15 min
4

Miodowa pierś z kurczaka to przepis na drób marynowany w słodko-pikantnej marynacie. Jak twierdzi Ewa Chodakowska, trenerka fittness potrawy pikantne przyspieszają metabolizm i wspomagają odchudzanie. Zobacz, co autorka diety odchudzającej proponuje na obiad.

TOP 8 najlepszych przepisów na pierś z kurczaka

SKŁADNIKI

  • 1/2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 marchewki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pierś z kurczaka zamarynuj w marynacie z miodu, chilli, soku z cytryny i oliwie z oliwek.
  • Po godzinie wyjmij i upiecz w piekarniku (180 st C.) aż się zarumieni lub ugotuj na parze.
  • W międzyczasie zetrzyj na grubych oczkach marchewkę, dodaj kilka kropli soku z cytryny. Podawaj z brązowym ryżem lub pełnoziarnistym makaronem.