Kurczak z białym winem ze slow cookera
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Jest to klasyczny przepis na kurczaka z białym winem i z pieczarkami, ale przy wykorzystaniu slow cookera, czyli jak inni mówią wolnowaru.
SKŁADNIKI
- NA NACZYNIE 6,5 l
- Piersi kurczaka 10
- Masło 40 g
- Pokrojona cebula 2 duże
- Poszatkowane pieczarki 400 g
- Białe wino 5 łyżek
- Bulion drobiowy 750 ml
- Mieszanka przypraw do kurczaka 2 łyżeczki
- Mąka kukurydziana 5 łyżek
- Żółtka 3
- Śmietana kremowa 150 ml
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso kurczaka przesmaż na maśle.
- Dodaj wszystkie składniki oprócz mąki, jajek i śmietany do garnka i włącz powolne gotowanie.
zagęść mieszanką mąki i wody. - Po ugotowaniu zmieszaj jajka i śmietanę z odrobiną gorącego wywaru i wymieszaj z potrawą.
- W przypadku przepisów z kurczakiem najczęściej ustawiany jest najkrótszy czas 3-4 godz.