Kurczak nadziewany pastą z łososia w sosie musztardowym - pomysł na oryginalną kolację
2021-03-29

średni
45 min
4
Kurczak z pastą z łososia w sosie musztardowym to wyśmienite danie kuchni francuskiej, które powinno przypaść do gustu wszystkim miłośnikom dań przygotowywanych z różnych rodzajów mięs. Sprawdź, jak zrobić nadziewanego kurczaka i ciesz się jego smakiem w gronie najbliższych.
SKŁADNIKI
- 400 g piersi z kurczaka
- 150 g filetu z łososia
- 200 g śmietanki 30%
- 50 ml białego wina
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka estragonu
- 2-3 łyżki musztardy francuskiej
- Pieprz biały mielony
- sól morska
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i estragonem, a następnie ułóż na nich zmiksowanego łososia.
- Całość dokładnie zwiń.
- Zawiniątka posmaruj delikatnie oliwą, a następnie wstaw na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 110 °C.
- W rondelku zagotuj wino.
- Dodaj do niego śmietankę i musztardę, całość gotuj na małym ogniu kilka minut.
- Tuż przed podaniem dodaj tymianek i dopraw do smaku.