Kurczak nadziewany pastą z łososia w sosie musztardowym - pomysł na oryginalną kolację

2021-03-29
Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym
Autor: materiały prasowe Kamis Przepis na pyszne danie kuchni francuskiej.
średni
45 min
4

Kurczak z pastą z łososia w sosie musztardowym to wyśmienite danie kuchni francuskiej, które powinno przypaść do gustu wszystkim miłośnikom dań przygotowywanych z różnych rodzajów mięs. Sprawdź, jak zrobić nadziewanego kurczaka i ciesz się jego smakiem w gronie najbliższych.

SKŁADNIKI

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 150 g filetu z łososia
  • 200 g śmietanki 30%
  • 50 ml białego wina
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 2-3 łyżki musztardy francuskiej
  • Pieprz biały mielony
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i estragonem, a następnie ułóż na nich zmiksowanego łososia. 
  • Całość dokładnie zwiń.
  • Zawiniątka posmaruj delikatnie oliwą, a następnie wstaw na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 110 °C.
  • W rondelku zagotuj wino.
  • Dodaj do niego śmietankę i musztardę, całość gotuj na małym ogniu kilka minut.
  • Tuż przed podaniem dodaj tymianek i dopraw do smaku.