Kotlety z indyka z rokpolem
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Kotlety z indyka z rokpolem to propozycja na obiad - łatwa do przygotowania i bardzo smakowita. Serowy sos dodaje smaku indyczemu mięsu, a zapiekanie kotletów w piekarniku ułatwia przygotowanie obiadu.
SKŁADNIKI
- 30 dag piersi z indyka
- 10 dag sera rokpol
- 10 dag białego tłustego sera
- szklanka śmietany
- 2 łyżki oliwy
- szklanka zielonego groszku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obydwa sery utrzyj na jednolitą masę, wstaw do lodówki.
- Mięso pokrój w plasterki, rozbij, oprósz pieprzem, usmaż z obu stron na oliwie.
- Gorące płaty piersi z indyka posmaruj pastą serową i ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej śmietaną wymieszaną z zielonym groszkiem i doprawioną szczyptą soli.
- Zapiekaj 15 min. w temperaturze 200ºC.