Kotlety z indyka marynowane w jogurcie z kurkumą
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Kotlety z indyka wielu osobom kojarzą się z nudą. Mięso z indyka jest delikatne, wręcz dietetyczne. Z kolei kotlety - jak je przyrządzić - jak schabowe? Wszystko już było, a może nie? Może warto zrobić indycze kotlety inaczej?
SKŁADNIKI
- 20 dag piersi z indyka
- kubek gęstego jogurtu
- 3 łyżki oliwy
- łyżka kurkumy
- sok z cytryny
- sól, pieprz kajeński
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jogurt wymieszaj z pieprzem, kurkumą i sokiem z cytryny.
- Mięso pokrój w cienkie plastry, zalej jogurtem, wstaw do lodówki na godzinę.
- Na patelni o grubym dnie rozgrzej oliwę, połóż mięso, smaż po 3 minuty z każdej strony, posól.
- Podawaj z ryżem na sypko i surówką, np. z kapusty kiszonej.