Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Kiełbasa grillowana w ostrej glazurze to coś dla miłośników dań "z ogniem". Intensywna i aromatyczna zarazem, ale z lekką nutką miodowej słodyczy.
SKŁADNIKI
- 4 kawałki kiełbasy
- pół szklanki pikantnego ketchupu
- łyżka miodu
- ząbek czosnku
- łyżka sosu sojowego
- pieprz
- mielone chilli
- mielony imbir
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać keczup, sos, miód i przyprawy.
- Marynatę odstawić na 15 minut do lodówki. W tym czasie dość gęsto ponacinać kiełbasę.
- Kiełbaski podpiec przez ok. 7 min na grillu, a następnie jeszcze gorące posmarować glazurą.
- Ułożyć z powrotem na ruszcie i piec jeszcze ok. 10 min, obracając i smarując glazurą.