Curry z indyka: przepis na indyka z charakterem
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Curry z indyka to danie dla tych, którym mięso indyka, delikatne i dietetyczne, wydaje się nudne. A przecież z indyka można łatwo i szybko przyrządzić danie z charakterem - choćby takie jak curry!
SKŁADNIKI
- 300 g filetu z indyka
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 100 ml mleka kokosowego
- 100 ml śmietanki30%
- świeża kolendra
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki curry
- pieprz czarny, sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Indyka pokrój w kawałki, posyp curry, dodaj oliwę, dokładnie wymieszaj.
- Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
- Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, paski papryki, całość smaż 3-5 minut.
- Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj kilka minut ma wolnym ogniu.
- Pod koniec potrawę posyp posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem.