Cielęcina duszona po kreolsku
2021-03-29
łatwy
60 min
4
Cielęcina jest mięsem, które uchodzi za bardzo delikatne i lekkie. Dlatego świetnie nadaje się na danie obiadowe dla całej rodziny. Poniżej przedstawiamy przepis na cielęcinę duszoną po kreolsku.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Cielęcinę pokrój w medaliony i natrzyj ją świeżo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem.
Podsmaż ją na oliwie z oliwek wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dorzuć pokrojoną w kostki marchew i pieczarki.
Po chwili dolej wino i pozwól mu odparować. Szafran rozpuść w małej ilości wody i dodaj go wraz z przecierem pomidorowym.
Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 20 minut.
Na koniec dodaj przepołowione wzdłuż szparagi i gotuj jeszcze następne 3 minuty.
Potrawę podawaj udekorowaną szparagami i pieprzem.