Cielęcina duszona po kreolsku

2021-03-29
Cielęcina po kreolsku
Autor: Shutterstock Tak przygotowana cielęcina jest soczysta i delikatna.
łatwy
60 min
4

Cielęcina jest mięsem, które uchodzi za bardzo delikatne i lekkie. Dlatego świetnie nadaje się na danie obiadowe dla całej rodziny. Poniżej przedstawiamy przepis na cielęcinę duszoną po kreolsku.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Cielęcinę pokrój w medaliony i natrzyj ją świeżo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem.

    Podsmaż ją na oliwie z oliwek wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dorzuć pokrojoną w kostki marchew i pieczarki.

    Po chwili dolej wino i pozwól mu odparować. Szafran rozpuść w małej ilości wody i dodaj go wraz z przecierem pomidorowym.

    Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 20 minut.

    Na koniec dodaj przepołowione wzdłuż szparagi i gotuj jeszcze następne 3 minuty.

    Potrawę podawaj udekorowaną szparagami i pieprzem.