Biała kiełbasa pieczona z musztardą i cebulą: przebojowy przepis na Wielkanoc
2021-04-06
łatwy
10 min
4
Biała kiełbasa pieczona z musztardą i cebulą jest absolutnie przepyszna. Przyrządzenie pieczonej białej kiełbasy surowej jest banalnie proste. Polecam ten przebojowy przepis na Wielkanoc!
ZOBACZ WIDEO o sekretach białej kiełbasy:
SKŁADNIKI
- 6 kawałków surowej kiełbasy białej
- 4 cebule
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka miodu lub cukru
- 2 listki laurowe
- 120 ml piwa pszenicznego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach. Po trzy kiełbaski zwinąć w krążek. Związać bawełnianym sznurkiem lub spiąć długimi patyczkami do szaszłyków.
- Cebule pokroić w piórka. Ułożyć na dnie naczynia do pieczenia. Dodać listki laurowe.
- Na cebuli ułożyć związane kiełbaski.
- Musztardę wymieszać z olejem, majerankiem i miodem. Tą miksturą posmarować wierzch kiełbasek.
- Na dno naczynia wlać piwo.
- Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temperaturze 180C.
- Podawać póki gorące! Smacznego!
Domowa biała kiełbasa – jak ją zrobić?