Ser kozi z patelni: łatwy przepis
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Ser kozi z patelni to propozycja na szybkie i pożywne śniadanie, lunch albo na lekką kolację. Oprócz sera koziego w przepisie wykorzystujemy pomidorki i oliwki. Danie można wzbogacić o inne ulubione warzywa - np. ziemniaki.
SKŁADNIKI
- opakowanie sera koziego
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- duża cebula
- kilka pomidorków koktajlowych
- 10 czarnych oliwek bez pestek
- sól, pieprz kajeński
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj oliwki i pokrojone na połówki pomidorki.
- Smaż 2 minuty. Na środku połóż plastry sera i smaż na małym ogniu pod przykryciem, aż się rozpuści.
- Posyp solą i pieprzem. Podawaj z bagietką.