Przepyszna cukinia smażona z parmezanem - szybkie danie z patelni
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Cukinia smażona z parmezanem to danie, które doskonale łączy delikatny smak cukinii z ostrością przypraw i głebokim smakiem parmezanu. Po prostu cudo do szybkiego wyczarowania
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 średnia cukinia
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- płatki paprykowe
- 3 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki parmezanu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na 4 części a następnie pokroić na centymetrowe plasterki.
- W misce połączyć oliwę z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem, następnie zanurzyć w niej cukinię.
- Cukinię smażyć na średnim ogniu do miękkości i i lekkiego zrumienienia.
- Zdjąć z ognia, dodać parmezan i dokładnie wymieszać.