Wegańska śmietana do gotowania i pieczenia – nowość w Lidlu
W ofercie Lidla od czwartku, 25 lipca, dostępna będzie wegańska alternatywa dla śmietany, która jest doskonałym uzupełnieniem naszej kuchni – Planton Sour Creamo, produkt całkowicie roślinny. Śmietanę można wykorzystać do przygotowania mizerii, gotować w zupach, a nawet zapiekać z warzywami. Produkt poszukiwany nie tylko przez wegan, ale także przez wszystkich tych, którzy z powodów zdrowotnych poszukują produktów roślinnych.
Śmietana może być składnikiem wielu dań. Osoby, które wyeliminowały nabiał ze swojej diety od czwartku, 25 lipca, do wyczerpania zapasów w ofercie Lidla znajdą wegańską alternatywę dla śmietany – Planton Sour Creamo (4,99 zł/ 200 g/ 1 opak.). Produkt idealnie sprawdzi się w kuchni podczas gotowania i pieczenia. Może być również bazą do stworzenia sosów, zup, dipów, lodów czy owocowych smoothies.
Planton Sour Creamo to produkt na bazie mleczka kokosowego, który zawiera 15% tłuszczu roślinnego. Ma aksamitną konsystencję i czystą etykietę, co oznacza, że nie zawiera sztucznych konserwantów i dodatków.