Octy smakowe z WSP Społem - gotowe do marynowania

2016-10-25 17:24

Warto  zapełniać domową spiżarnię przetworami, bo sezon na świeże warzywa oraz grzyby dobiega końca. Marynowane ogórki, fasola szparagowa, cukinia, papryka, to tylko wybrane specjały, do przygotowywania których przydadzą się octy spirytusowe od WSP Społem w wersji tradycyjnej 10% oraz 6%z ekstraktem z ziół.

Octy smakowe z WSP Społem - gotowe do marynowania
Autor: materiały prasowe WSP Społem Octy smakowe są mniej kwaśne, bo 6% i są aromatyzowane ziołami

Domowe przetwory mają wiele atutów. Przede wszystkim wyróżniają się wyjątkowym smakiem, aromatem oraz brakiem sztucznych substancji. Dlatego warto poświęcić na nie kilka wieczorów. Jest jednak jeden warunek, bez spełnienia którego nasza praca może pójść na marne -  do przygotowywania przetworów powinno się użyć warzyw lub grzybów jak najlepszych gatunkowo! Należy także pamiętać o odpowiednio skomponowanej zalewie, do sporządzenia której posłużą np. octy spirytusowe firmy WSP Społem.

Ocet spirytusowy: naturalny kielecki konserwant

Najwyższej jakości składniki oraz niezmienna od lat metoda wytwarzania octów spirytusowych WSP Społem gwarantują, że domowe specjały zachowają świeżość przez długi czas. Obok tradycyjnej  10% wersji  wyrobu w ofercie firmy znajdują się 6% warianty smakowe: czosnkowy, koperkowy oraz estragonowy. Ich aromaty dodadzą Twoim przetworom wyjątkowego charakteru. 

Kielecka Spółdzielnia specjalizuje się w produkcji octów spirytusowych od 1932 r. Ponadto, jej tradycyjna wersja wyrobu została wyróżniona: Znakiem „Jakość Tradycja”, Znakiem Jakość „Q” czy Złotym Laurem Konsumenta.

Sugerowane ceny:

Ocet spirytusowy 10% 500 ml – 2,19 zł brutto

Ocet spirytusowy 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym oraz estragonowym 200 ml – 2,59 brutto.