Mrożenie warzyw i owoców - chłodziarko-zamrażarki z technologią No Frost
W środku zimy nie znajdziemy w sklepach świeżych krajowych owoców, np. truskawek, ani warzyw sezonowych, które posiadają ważne składniki odżywcze, niewystępujące naturalnie w innych elementach codziennej diety. Co zatem zrobić, aby przez cały rok móc cieszyć się owocowymi sorbetami, albo jajecznicą ze świeżymi kurkami?
Spis treści
Mrożenie - sposób na świeże warzywa przez cały rok
Aby zachować apetyczny wygląd sezonowych produktów, ich cenne składniki odżywcze oraz witaminy, należy je zamrozić. Najlepiej w tej roli sprawdzają się chłodziarko-zamrażarki z technologią No Frost. Sprawdź, na czym polega ich działanie.
Zalety technologi No Frost
brak konieczności rozmrażania lodówki (w ten sposób można zaoszczędzić czas oraz nie trzeba wyjadać zapasów, które po wyjęciu z lodówki nie nadają się do ponownego zamrożenia);
chłodziarko - zamrażalki posiadają więcej miejsca, co oznacza, że można przechowywać w nich o wiele więcej produktów, które starczą na dłużej;
cała wilgoć z wnętrza urządzenia pozostaje w parowniku, który zamienia ją w lód, a następnie roztapia za pomocą grzałki i odparowuje na zewnątrz, dzięki czemu na ściankach zamrażarki nie pozostają uciążliwe bryły lodu;
dzięki takiemu rozwiązaniu owoce i warzywa dłużej pozostają świeże;
na produktach nie osadza się szron, a przechowywana żywność nie skleja się i pozostaje łatwa do zidentyfikowania;
Technologia No Frost ułatwia przechowywanie warzyw i owoców, które dzięki nowoczesnym rozwiązaniom dłużej pozostają świeże, a gromadzone zapasy mogą być o wiele większe niż te, które da się zmieścić w zwyczajnym zamrażalniku. Warto zatem, przed zakupem odpowiedniego urządzenia, sprawdzić jego parametry i cieszyć się nie tylko pysznymi produktami, ale również oszczędnością czasu i energii.
Na podst. mat. pras. Samsung Electronics Polska Sp. z o.o