Kasia Tusk (32 l.) została mamą 8 miesięcy temu i choć pozostaje aktywna zawodowo w internecie, to jednak mnóstwo czasu poświęca córeczce i rodzinie. Wiadomo, że na trudy macierzyństwa najlepsze jest dobre jedzenie. Gdy dziecko zaśnie lub dobrze się bawi można przygotować coś wyjątkowego. Nie może to być jednak pracochłonny przepis, bo zwyczajnie maleństwo może nam przerwać ulubione zajęcie. Dlatego w tym trudnym dla kobiety okresie najlepiej sprawdzają się łatwe przepisy na szybkie dania na pocieszenie. Kasia Tusk uwielbia amerykańskie naleśniki dutch baby, o czym pochwaliła się na swoim Instagramie. Zobacz, jak zrobić ten niezwykle puszysty naleśnik o wysokich, bąblastych brzegach.
i
Autor: Super Express/ Shutterstock
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Rozwijamy nasz serwis dzięki wyświetlaniu reklam.
Blokując reklamy, nie pozwalasz nam tworzyć wartościowych treści.
Wyłącz AdBlock i odśwież stronę.
Dutch baby to puszysty naleśnik na całą patelnię, który piecze się w piekarniku. Amerykanie najczęściej przygotowują go z dodatkiem jabłek lub gruszek, tak jak Kasia Tusk. Zobacz przepis:
Jak nazwa wskazuje dutch baby nie jest amerykańskim wynalazkiem. Bąblasty naleśnik przywędrował do Ameryki Północnej wraz z emigrantami z Danii. Każda duńska babcia smaży takiego naleśnika swoim wnuczętom. Puszysty naleśnik swoją niezwykłą wysokość zawdzięcza użytej w przepisie dużej ilości jajek w stosunku do mąki. Dlatego czasem naleśnik o wysokich brzegach nazywany jest omletem.