Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki
2019-06-08
8:40
Klopsiki po bałkańsku z serem feta i natką pietruszki to pomysł na nieco urozmaicone danie obiadowe z mięsa mielonego. Dodatek fety nadaje wieprzowinie świeższego, orzeźwiającego charakteru.
![Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-AMWL-dS9N-PT89_klopsiki-po-balkansku-z-serem-feta-i-natka-pietruszki-664x442.jpg)
Do przygotowania pikantnej zapiekanki potrzebujemy:
0,5 kg mielonej wieprzowiny
1 jajko
pół pęczka natki
opakowanie fety
2 łyżki bułki tartej,
vegeta
Mięso wymieszać z jajkiem i posiekaną natką, przyprawić szczyptą vegety.
Dodać bułkę i wyrobić zwartą masę. Ser pokroić w kostkę.
Z masy mięsnej formować małe klopsy, do środka każdego włożyć kosteczkę sera.
Klopsiki nadziać na szpadki i opiekać obracając ok. 15 min.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek