Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki

2019-06-08 8:40

Klopsiki po bałkańsku z serem feta i natką pietruszki to pomysł na nieco urozmaicone danie obiadowe z mięsa mielonego. Dodatek fety nadaje wieprzowinie świeższego, orzeźwiającego charakteru.

Klopsiki po bałkańsku - z serem feta i natką pietruszki
Autor: Shutterstock Klopsiki po bałkańsku smaczne danie z piekarnika lub grilla.

Do przygotowania pikantnej zapiekanki potrzebujemy:

0,5 kg mielonej wieprzowiny

1 jajko

pół pęczka natki

opakowanie fety

2 łyżki bułki tartej,

vegeta

Mięso wymieszać z jajkiem i posiekaną natką, przyprawić szczyptą vegety.

Dodać bułkę i wyrobić zwartą masę. Ser pokroić w kostkę.

Z masy mięsnej formować małe klopsy, do środka każdego włożyć kosteczkę sera.

Klopsiki nadziać na szpadki i opiekać obracając ok. 15 min.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAdrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek