Jaka surówka do ryby? Zobacz 10 przepisów na najlepsze surówki
Często pytacie, jaka surówka jest najlepsza do ryby? Odpowiadamy w skrócie, najlepsza do ryby jest surówka kwaśna, soczysta i chrupiąca. Tak podpowiada wieloletnie doświadczenie w jedzeniu i gotowaniu. Specjalnie dla Was wybrałyśmy 10 najlepszych przepisów na surówki idealne do ryby.
Ryba smażona na patelni w panierce lub cieście naleśnikowym najlepiej smakuje z surówkami kwaśnymi. Idealnym surowcem do takiej surówki jest kiszona kapusta lub kwaszone ogórki. Mogą one być podstawą surówki lub jednym ze składników. Świetnie pasuje również surówka z czerwonej kapusty. Szczególnie do ryb morskich.
Zobacz także artykuł: Jak usmażyć rybę w cieście naleśnikowym?
Częstym składnikiem surówek do ryb jest także por. To warzywo cebulowe ma specyficzny, wyrazisty i pikantny smak. Surówka z pora doskonle podkreśla łagodny smak ryb. Surówka powinna być także soczysta, kolorowa i dobrze skomponowana. Zobaczcie 10 sprawdzonych przepisów na najlepsze surówki do ryby. Wybierzcie według własnego smaku i podawajcie surówki, jak najczęściej. Smacznego!