Jaka surówka do ryby? Sprawdź 10 przepisów na najlepsze surówki do ryby
Do ryby panierowanej, smażonej w cieście naleśnikowym, takiej prosto z patelni, najlepiej pasuje wyrazista surówka. Połączenie smaków kwaśnego i słodkiego jest po prostu genialne. Do tego surówka powinna być chrupiąca i soczysta. Macie usta pełne śliny? Tak, właśnie o to chodziło! Zobaczcie 10 sprawdzonych przepisów na surówkę do ryby!
Najprostsza surówka do ryby smażonej
Do smażonej ryby pasuje wiele dodatków. Jednka zgodnie z polską tradycją, najsmaczniejsza jest surówka z kiszonej kapusty. Składa się jedynie z dwóch składników, ale smakuje znakomicie, zwłaszcza w towarzystwie smażonej ryby i gotowanych ziemniaków. Zobacz przepis, jak zrobić najprostszą z możliwych >>>SURÓWKĘ Z KAPUSTY KISZONEJ DO SMAŻONEJ RYBY
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Prosta surówka z kiszonej kapusty z majonezem to szybki dodatek do ryby. Szczególnie, jeśli smażycie rybę chudą, taką jak drosz, morszczuk lub mintaj. W tym przypadku majonez jest idealnym sosem do kiszonej kapusty. Podkreśli jej smak i pozwoli szybciej przyswoić witaminy. Bo nie wiem, czy wiecie, że takie witaminy jak A, D3 oraz z grupy lepiej się wchłaniają w obecności tłuszczy. Zobaczcie koniecznie przepis, jak zrobić >>>SURÓWKĘ Z KISZONEJ KAPUSTY Z MAJONEZEM
Surówka z kiszonej kapusty z papryką szpiczastą
Surówka z kiszonej kapusty zawsze cieszy się powodzeniem. Jest chrupka, kwaśna i orzeźwiająca. Czasem jednak warto wzbogacić smak surówki z kapusty kiszonej. Papryka to najbogatsze źródło witaminy C. Warto ją dodać do kapuścianej surówki. Zobacz przepis na inną niż wszystkie >>>SURÓWKĘ Z KISZONEJ KAPUSTY Z PAPRYKĄ
Surówka z kapusty pekińskiej i pora z majonezem i śmietaną
Do tłustych ryb łososiowatych dobrze pasuje surówka pikantna, intensywna w smaku, jak surówka z kapusty pekińskiej i pora z majonezem i śmietaną. To niebanalne połączenie jest jednocześnie chrupkie, soczyste (wręcz sosiste) i bardzo orzeźwiające. Spróbujcie koniecznie przepisu, jak zrobić >>>SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I PORA
Surówka z pora, marchewki i jabłka
Por to bardzo wdzięczne warzywo cebulowe, które bardzo lubi się ze smażoną rybą. Surówka z pora, marchewki i jabłka to prosty dodatek warzywny do rybnego obiadu. Smaczna, prosta, tania i pasuje do każdej ryby. Idealna! Zobaczcie przepis, jak zrobić najlepszą >>>SURÓWKĘ Z PORA, MARCHEWKI I JABŁKA
Surówka z czerwonej kapusty z olejem
Surówka z czerwonej kapusty z olejem to mega prosty dodatek do ryby. Szybka w przygotowaniu, zdrowa i smaczna, a przy tym zachęcająca pięknym kolorem. Zobacz przepis, jak przyrządzić klasyczną >>>SURÓWKĘ Z CZERWONEJ KAPUSTY
Surówka z ogórków kiszonych i cebuli
Surówka z ogórków kiszonych z cebulą to chyba najłatwiejsza surówka do ryby. Minimum składników, pracy i czasu, a efekt naprawdę przepyszny. Wystarczą kiszone ogórki, cebula i nieco przypraw, a znakomitą surówkę pasującą niemal do każdej ryby zrobimy w kilka chwil. Sprawdź koniecznie przepis, jak zrobić >>>SURÓWKĘ Z OGÓRKÓW KISZONYCH I CEBULI
Surówka z kiszonych buraków, marchewki i gruszki
Surówka z kiszonych buraków, marchewki i gruszki to przepyszny sposób na wykorzystanie buraków, które były kiszone na zakwas do barszczu. Żal byłoby wyrzucić tę witaminową bombę pełną dodatkowo cudownych probiotyków. Taką surówkę można również zrobić z gotowych lub pieczonych buraków z dodatkiem soku z cytryny. Zobacz genialnie łatwy przepis, jak przygotować >>>SURÓWKĘ Z KISZONYCH BURAKÓW, MARCHEWKI I GRUSZKI
Surówka żydowska z kapusty, ogórka kiszonego i marchwi
Surówka żydowska to kompozycja powszechnie dostępnych warzyw, o właściwościach prozdrowotnych. Kapusta, cebula, marchew, ogórki kiszone i papryka to bomby witaminowe dostarczające naszemu organizmowi wszystkich potrzebnych składników. Są to także warzywa niskokaloryczne, w związku z czym ta surówka nie tuczy. Za to idealnie pasuje do ryby! Zobaczcie przepis, jak zrobić >>>SURÓWKĘ ŻYDOWSKĄ
Surówka z kukurydzy z ogórkami i rzodkiewką
Szybka, smaczna, zdrowa i gotowa w kilka minut. Taka jest kukurydziana surówka z rzodkiewką i ogórkami. W sam raz jako dodatek do ryby. Właściwie nic więcej już nie potrzeba! Zobaczcie przepis, jak przyrządzić >>>SURÓWKĘ Z KUKURYDZY Z OGÓRKAMI I RZODKIEWKĄ