Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Fantastyczne żeberka wieprzowe pieczone w keczupie, a wcześniej w nim marynowane są soczyste i pyszne. Składniki marynaty wpływają na szybkość pieczenia i ostateczny smak dania. Nie trzeba ich doglądać i smarować marynatą, wystarczy przyprawić, odstawić na kilka godzin, a potem upiec i gotowe. Wypróbuj ten przepis jeszcze dziś!
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
 - 5 łyżek keczupu
 - 4 łyżki sosu sojowego
 - 4 łyżki majonezu
 - 1 łyżka musztardy
 - 1 łyżka miodu
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wymieszać keczup z sosem sojowym, majonezem, musztardą i miodem.
 - Żeberka pokroić na kawałki po 1 kostce każdy. Zalać marynatą z keczupu i wstawić do lodówki na 6-8 godzin.
 - Żeberka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec około 1 godziny.