Wielkanocna pascha z bakaliami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Przepis na paschę wielkanocną z bakaliami. Delikatna, puszysta pascha z twarożku to jedna z tych wielkanocnych słodkości, na które czekamy cały rok, by spałaszować ją ze smakiem. Warto zatem przyrządzić ją wyjątkowo. Sprawdź, jak zrobić wyśmienitą paschę wielkanocną z rodzynkami, skórką kandyzowaną i żurawiną.
SKŁADNIKI
- 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 100 g masła
- 100 g drobnego cukru
- Łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
- 2 łyżki płatków migdałowych do dekoracji
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonej żurawiny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek i bakalie (wcześniej można je namoczyć).
Wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek lub jednej większej (ale ładniej prezentują się małe paschy).
Wstawić paschy na kilka godzin do lodówki. Podawać udekorowane płatkami migdałów.