Naleśniki cebulowe z pastą twarogową

Naleśniki cebulowe z pastą twarogową

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Naleśniki cebulowe z pastą twarogową to pyszne danie na bezmięsny obiad.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Naleśniki z serem, ale w wersji wytrawnej. Smakują znakomicie i można je podać zamiast obiadu. Podajemy przepis na naleśniki cebulowe z masą twarogową.

Składniki

  • 1 szklanka mąki

  • 2 jajka

  • 2 łyżki posiekanej dymki

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

  • 1/2 szklanki wody

  • 1 łyżka oleju

  • sól

  • olej do smażenia

  •  

  • Nadzienie:

  • 1 kostka tłustego twarogu

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki świeżej zieleniny

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mąkę przesiać do miski, dodać jajka, dymkę i dokładnie wymieszać. Wyrabiać ciasto powoli wlewając jogurt i wodę.

  • Pod koniec wyrabiania dodać olej. Gotowe ciasto odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.

  • Ser wymieszać z jogurtem i ziołami, masą posmarować naleśniki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5