Placki dyniowo-twarożkowe: przepis na pyszne placuszki

Placki dyniowo-twarożkowe: przepis na pyszne placuszki

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Placki z dyni i twarożku pasują na śniadanie i podwieczorek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dynia i twarożek okazuje się doskonałym połączeniem. Wypróbuj przepis na placki dyniowo-twarożkowe z cynamonem i przekonaj się, jak wyśmienicie smakuje ten duet. Oto sposób przygotowania. 

Składniki

  • 400 g dyni startej drobno

  • 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony

  • 2 jaja

  • Kilka łyżek mąki

  • 50 g cukru trzcinowego

  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.

  • Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.

  • Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

Ocena: 0