Z czym jeść pancakes? Garść super pomysłów na dodatki do pankejków
Placki dyniowo-twarożkowe: przepis na pyszne placuszki

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Placki z dyni i twarożku pasują na śniadanie i podwieczorek.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Dynia i twarożek okazuje się doskonałym połączeniem. Wypróbuj przepis na placki dyniowo-twarożkowe z cynamonem i przekonaj się, jak wyśmienicie smakuje ten duet. Oto sposób przygotowania.
Składniki
400 g dyni startej drobno
200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
2 jaja
Kilka łyżek mąki
50 g cukru trzcinowego
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie krok po kroku:
Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.
Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.
Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.