Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Bezglutenowe naleśniki z gruszkami to pyszna propozycja dla całej rodziny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.

Składniki

  • 100 g mieszanki bezglutenowej

  • 2 jajka

  • 270 ml mleka sojowego

  • 1 łyżka oleju

  • sól

  • 1 gruszka

  • 2 łyżki miodu

  • cynamon

Przygotowanie krok po kroku:

  • Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.

  • Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.

  • Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.

  • Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.

Ocena: 0