Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami na Wigilię: przepis na wigilijne naleśniki bezglutenowe
Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Bezglutenowe naleśniki z gruszkami to pyszna propozycja dla całej rodziny.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.
Składniki
100 g mieszanki bezglutenowej
2 jajka
270 ml mleka sojowego
1 łyżka oleju
sól
1 gruszka
2 łyżki miodu
cynamon
Przygotowanie krok po kroku:
Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.
Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.
Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.