Warzywa zapiekane z żółtym serem i jajkami

Warzywa zapiekane z żółtym serem i jajkami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Warzywa zapiekane z żółtym serem i jajkami można ozdobić świeżym koperkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Szybkie danie na każda porę dnia. Warzywa zapiekane z serem i jajkami to danie łatwe w przygotowaniu, a bardzo pożywne i treściwe.

Składniki

  • 3 pomidory

  • 1 papryka

  • 1 cebula

  • 100 g sera tylżyckiego

  • 100 g dowolnej wędliny

  • 2 jajka

  • 3 łyżki oleju

  • zioła prowansalskie

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki, kiełbasę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ósemki.

  • Paprykę umyć oczyścić i pokroić w paski, cebulę obrać i drobno posiekać.

  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, następnie dodać wędlinę i paprykę, smażyć 5 min.

  • Dodać pomidory i smażyć jeszcze 2 min, po czym wbić jajka, dodać ser i zioła.

  • Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem i smażyć aż ser się rozpuści.

Przepis opracowały i  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0