Jogurtowe smoothie z truskawek i brzoskwini

Jogurtowe smoothie z truskawek i brzoskwini

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Smoothie różni się od koktajlu tym, że nie zazwyczaj nie dodaje się mleka, lecz miksuje się owoce z lodem 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 8 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Przepis na smoothie truskawkowo-brzoskwiniowe na bazie jogurtu. To świetny pomysł na małe co nieco między posiłkami i chłodzący deser w upalne dni. Sprawdź, jak zrobić pyszne smoothie z letnich owoców. 

Składniki

  • 30 dag truskawek

  • 1 dojrzała, miękka brzoskwinia

  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

  • 200 ml jogurtu naturalnego lub greckiego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, brzoskwinię obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, usuwając pestkę.

  • Owoce miksujemy w blenderze z cukrem, dodajemy zimny jogurt i miksujemy całość jeszcze raz.

  • Smoothie wlewamy do szklanek i od razu podajemy (ze słomką lub długą łyżeczką).

Ocena: 3