Grzane wino po szwedzku - z mocą i na bogato
Jogurtowe smoothie z truskawek i brzoskwini

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Smoothie różni się od koktajlu tym, że nie zazwyczaj nie dodaje się mleka, lecz miksuje się owoce z lodem
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 8 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Przepis na smoothie truskawkowo-brzoskwiniowe na bazie jogurtu. To świetny pomysł na małe co nieco między posiłkami i chłodzący deser w upalne dni. Sprawdź, jak zrobić pyszne smoothie z letnich owoców.
Składniki
30 dag truskawek
1 dojrzała, miękka brzoskwinia
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
Przygotowanie krok po kroku:
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, brzoskwinię obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, usuwając pestkę.
Owoce miksujemy w blenderze z cukrem, dodajemy zimny jogurt i miksujemy całość jeszcze raz.
Smoothie wlewamy do szklanek i od razu podajemy (ze słomką lub długą łyżeczką).