Klarowna zupa cebulowa po japońsku z grzybami i szczypiorkiem: wzmacnia odporność
Kalafior po sułtańsku - z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Kalafior po sułtańsku to pyszne danie bezmięsne.
Ocena: 0,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 0 MINUT
Porcja dla: 0 OSÓB
Kalafiora po sułtańsku przygotowuje się z dodatkiem rodzynek i orzechów arachidowych, dzięki czemu jego smak zostaje przełamany słodką, orzechową nutą. Świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Składniki
1 kalafior
50 g rodzynek
50 g orzechów ziemnych
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki natki
2 łyżki soku z cytryny
cukier, sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Kalafiora umyć i ugotować na półmiękko w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
Osączyć i podzielić na różyczki.
Kalafiora wymieszać z rodzynkami, orzechami i majonezem.
Przyprawić i posypać natką pietruszki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska