Kalafior po sułtańsku - z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi

Kalafior po sułtańsku - z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kalafior po sułtańsku to pyszne danie bezmięsne.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Kalafiora po sułtańsku przygotowuje się z dodatkiem rodzynek i orzechów arachidowych, dzięki czemu jego smak zostaje przełamany słodką, orzechową nutą. Świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.

Składniki

  • 1 kalafior

  • 50 g rodzynek

  • 50 g orzechów ziemnych

  • 1/2 szklanki majonezu

  • 2 łyżki natki

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • cukier, sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kalafiora umyć i ugotować na półmiękko w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Osączyć i podzielić na różyczki.

  • Kalafiora wymieszać z rodzynkami, orzechami i majonezem. Przyprawić i posypać natką pietruszki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5