Przepis na jajka faszerowane, zapiekane, Grzegorza Łapanowskiego [WIDEO]

Przepis na jajka faszerowane, zapiekane, Grzegorza Łapanowskiego [WIDEO]

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jajka faszerowane, zapiekane, to świetny pomysł na wykorzystanie jajek ugotowanych na twardo.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 4 MINUT

Porcja dla: 20 OSÓB

Grzegorz Łapanowski - prowadzący Top Chef, uczestnik Tańca z gwiazdami zdradza przepis na bardzo smaczne jajka faszerowane, zapiekane!

Składniki

  • 5 jajek + jedno do panierki

  • 4 pieczarki

  • ½ pęczka koperku

  • ¼ pęczka szczypiorku

  • ½ szklanki bułki tartej

  • kilka łyżek klarowanego masła do smażenia

  • sól i pieprz

  • kilka łyżek mleka

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotuj na twardo. Wystudzone i nieobrane jajka ostrożnie przekrój na pół. Wyciągnij delikatnie jajko ze skorupki nie uszkadzając jej.

  • Pieczarki drobno posiekaj i przesmaż na maśle dodaj do nich pokrojone w drobną kostkę jajko, posiekany szczypiorek i pietruszkę.

  • Dopraw do smaku. Napełnij skorupki jajek wcześniej przygotowanym farszem. Teraz czas na panierkę. Wybij jajko do miseczki dolej kilka łyżek mleka i dopraw solą i pieprzem , rozmieszaj. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą. Rozgrzej patelnie z masłem i smaż opanierowane, od strony farszu jajka.

Ocena: 3,3