Omlet z marchewką i fasolką szparagową: przepis na pyszne śniadanie

Omlet z marchewką i fasolką szparagową: przepis na pyszne śniadanie

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Do omletu można dodawać ulubione warzywa lub te, których w lodówce mamy w nadmiarze!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Omlet z fasolką szparagową i marchewką to dobry pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Możesz też użyć innych warzyw - swoich ulubionych lub tych, które akurat masz w lodówce. Podajemy dobry przepis na omlet z warzywami!

Składniki

  • 2 jaja

  • łyżeczka oleju lub masła

  • 2 łyżki wody

  • 2 marchewki

  • garść mrożonej fasolki szparagowej

  • opcjonalnie: łyżka posiekanego koperku lub natki

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Marchew umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę, zalej szklanką osolonego wrzątku, ugotuj. Fasolkę ugotuj osobno.

  • Warzywa odcedź. Jaja umyj, osusz, wybij, roztrzep z wodą, posól.

  • Na rozgrzany tłuszcz wylej masę jajeczną, przykryj patelnię i podgrzewaj, aż masa się zetnie.

  • Na wierzch omletu nałóż marchewkę i fasolkę, możesz go też posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

Ocena: 0