Grecki omlet z pomidorami i fetą: na śniadanie lub kolację

Grecki omlet z pomidorami i fetą: na śniadanie lub kolację

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Omlet z pomidorami i serem feta łączy w sobie typowo greckie smaki

Ocena: 4,5

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Grecki omlet z pomidorami i fetą to danie polecane nie tylko na śniadanie, lecz także na kolację. Jedna porcja ma 195 kcal. Sprawdź, jak zrobić pyszny grecki omlet - podajemy dokładny przepis.

Składniki

  • 3 jajka

  • 2 łyżki mąki

  • 2 łyżki mleka 0,5 proc.

  • woda mineralna gazowana

  • łyżeczka oleju

  • 2 łyżki sera feta w kostkach

  • 2 średnie pomidory

  • 1/2 strąka zielonej papryki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka, mąkę, mleko i wodę zmiksuj, wylej na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem.

  • Po chwili podważ brzegi omletu, aby masa spłynęła na dno patelni.

  • Na wierzchu ułóż ser, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory (bez skórki).

  • Trzymaj na małym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.

Ocena: 3,3