Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii: przepis na danie z grilla

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszne szaszłyki z łososia i cukinii.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Szaszłyki z łososia, ziemniaków i cukinii są bardzo proste w przygotowaniu i delikatne w smaku. Sprawdź, jak je zrobić. Tym razem przygotuj na grillu coś innego niż tradycyjna kaszanka i karkówka!

 

Składniki

  • Cukinia

  • Młode ziemniaki

  • Filet z łososia

  • Kolendra

  • Sok z cytryny

  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki dokładnie umyj, przełóż do garnka i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzone ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki.

  • Cukinie umyj i pokrój na krążki o 2 cm grubości.

  • Filety z łososia dokładnie umyj, usuń skórę i ości. Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny i przypraw kolendrą. Pokrój rybę w grubą kostkę.

  • Przygotuj patyki do szaszłyków i nadziewaj w kolejności: łosoś, cukinia, ziemniak.

  • Skrop całość oliwą z oliwek.

  • Grilluj szaszłyki około 2 minut z każdej strony.

Ocena: 5