Boczniaki duszone: prosty przepis

Boczniaki duszone: prosty przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Duszone boczniaki  to danie łatwe do przygotowania i bardzo smaczne

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Boczniaki  duszone to  danie nie tylko bardzo proste do przygotowania, ale i zdrowe, bo  boczniaki to jedne ze zdrowszych  grzybów.  Przygotowane według naszego przepisu  doskonale smakują z makaronem, ziemniakami czy kaszą.

Składniki

  • 1/2 kg boczniaków

  • 1/4 l bulionu

  • 3 łyżki oleju

  • cebula

  • 1 łyżka mąki

  • sól, pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Grzyby oczyść, większe pokrój.

  • Podsmaż je na oleju, aż puszczą sok.

  • Osobno zeszklij posiekaną cebulę.

  • Wsyp mąkę, mieszając, zrumień, wlej bulion, przypraw solą i pieprzem.

  • Sosem zalej grzyby i duś do miękkości.

Ocena: 2,4