Naleśniki kokosowe: przepis na naleśniki bez glutenu [GALERIA]

Naleśniki kokosowe: przepis na naleśniki bez glutenu [GALERIA]

Autor Zdjęcia: Akbar

Naleśniki bezglutenowe.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Naleśniki kokosowe są bardzo popularne na Cejlonie. Same naleśniki mają już słodki smak kokosa. Jeśli jednak nie chcemy jeść ich samych, doskonale sprawdzą się z dodatkiem ulubionego dżemu czy czekolady.

Składniki

  • szklanka mąki ryżowej

  • ½ szklanki mąki kokosowej

  • szklanka mleka koksowego

  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

  • Łączymy ze sobą mąki oraz mleko kokosowe.

  • Dokładnie rozrabiamy ciasto. Dodajemy trochę wody ciągle mieszając, do momentu aż ciasto uzyska konsystencję ciasta na naleśniki.

  • Smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron.

Ocena: 4