Domowy napój cytrynowy jak sprite - podajemy sprawdzony przepis
Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem to idealny drink na piątkowy wieczór w domu.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 5 MINUT
Porcja dla: 2 OSÓB
Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem najlepiej smakuje w długie jesienne wieczory. Otula niczym ciepły koc, rozgrzewa jak gorąca herbata i wprowadza w błogi nastrój.
Składniki
60 ml cydru jabłkowego
60 ml whisky
1 łyżeczka brązowego cukru
odrobina Angostura Aromatic Bitters lub innego gorzkiego likieru
Do dekoracji:
plastry jabłek i pomarańczy
laska cynamonu
Przygotowanie krok po kroku:
Cukier wymieszać dokładnie z gorzkim likierem i cydrem w niskiej szklance do drinków.
Kiedy cukier całkowicie się rozpuści dodać kostki lodu i wlać whisky.
Udekorować plasterkami jabłka, pomarańczy i laską cynamonu.