Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem - fantastyczny koktajl alkoholowy

Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem - fantastyczny koktajl alkoholowy

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to pyszny sezonowy koktajl.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Jesienna mimoza z cydrem i cynamonem to rewelacyjny koktajl alkoholowy na małe spotkania i większe imprezy. Delikatny smak jabłek połączony z rześkim winem musującym, ciepły aromat cynamonu i chrupiący cukier połączone razem dają niesamowity efekt.

Składniki

  • 250 ml cydru jabłkowego

  • mielony cynamon

  • 2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem

  • 250 ml wina musującego

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zwilż papierowy ręcznik i przetocz po nim brzegi wysokich kieliszków lub szklaneczek. Następnie wilgotne ranty włóż do cukru wymieszanego z cynamonem, aby dokładnie obkleił brzegi szkła.

  • Do cydru dodaj szczyptę mielonego cynamonu i dokładnie wymieszaj. Rozlej do kieliszków, dopełnij winem musującym.

Ocena: 0