Kapary dla pary. Gotuj z OLE! Konkurs z nagrodami [OGŁOSZENIE WYNIKÓW]

2017-12-08 8:18

Redakcja Beszamel.pl oraz fundator nagród OLE! ogłasza konkurs na KAPARY DLA PARY

Kapary dla pary. Gotuj z OLE! Konkurs z nagrodami 3
Autor: mat. pras. OLE! Kapary od czasów starożytnych cenione były za swoje własności afrodyzjakalne

Kuchnia śródziemnomorska łączy w sobie tradycje wszystkich narodów żyjących w basenie Morza Śródziemnego. Bogactwo składników zawdzięcza słonecznemu, łagodnemu klimatowi i żyznej glebie tego regionu. To właśnie dzięki nim kuchnia grecka, hiszpańska i włoska obfitują w świeże warzywa, owoce i zioła. Kuchnia śródziemnomorska nie może obyć się bez oliwy, czosnku, suszonych pomidorów oraz KAPARÓW. To one są kluczowymi dodatkami wielu popularnych dań tego regionu. Kapary są wytrawne, lekko pikantne w smaku, z charakterystyczną nutą goryczki, która nadaje potrawom zdecydowanego smaku i charakteru.

Kapary uznawane są za afrodyzjak - nie tylko wybornie smakują, ale wprawiają także w doskonały nastrój.

Kapary OLE! wspaniale komponują się jako dodatek do ryb (szczególnie popularne są jako dodatek do łososia czy tuńczyka), owoców morza, sałat, past, pizzy, sosów, marynat, pieczywa – mają niezliczoną ilość zastosowań w kuchni śródziemnomorskiej. Nowością na rynku jest linia Kaparów w oleju OLE! – jedyne takie pary smaków: Kapary w oleju, Kapary w oleju z ziołami, Kapary w oleju z czosnkiem oraz Kapary w oleju z pieprzem marynowanym. Każdy wariant to wyborna, gotowa przekąska w stylu włoskiego antipasti lub hiszpańskiego tapas, którą można jeść podobnie jak oliwki.

Wierzmy, że zainspirowani tym krótkim wstępem wykażecie się kreatywnością w zgłaszanych propozycjach konkursowych.

Czekamy na Wasze autorskie przepisy na dania kuchni śródziemnomorskiej, w których wykorzystano produkty firmy OLE!

Spośród nadesłanych przepisów wybierzemy 10 autorów,  których nagrodzimy pięknymi zestawami „Kapary dla Pary OLE!”. W każdym z nich znajdują się elementy niezbędne na romantyczną kolację dla dwojga: 2 słoiczki Kaparów OLE!, kieliszki oraz świeca zapachowa.

Spośród wyróżnionych przepisów jeden najlepszy opublikujemy w serwisie Beszamel.pl 

Konkurs startuje 8 grudnia 2017, trwa do 15 grudnia 2017. Przepisy należy wysyłać mailem na adres: beszamel@grupazpr.pl

Na zgłoszenia czekamy 7 dni.

Listę osób nagrodzonych opublikujemy w tym tekście 20 grudnia. 

[AKTUALIZACJA]

W konkursie zostało nagrodzonych 5 osób, które w sumie przysłały 12 przepisów. 

Oto lista nagrodzonych (w porządku alfabetycznym):

Mateusz Krzyżanowski

Katarzyna Kuliś

Maria Surmacz

Radosław Surmacz

Stefan Surmacz

Zapoznaj się z regulaminem!