Naleśniki z mięsem mielonym, serem i pomidorami
Podajemy przepis na naleśniki z mięsem mielonym, serem i pomidorami - pyszne danie dla wielbicieli wytrawnych naleśników. Sprawdź, jak zrobić dobre nadzienie do naleśników z dodatkiem serka topionego. Oto sposób przygotowania.
SKŁADNIKI
- 60 ml mąki jaglanej
- 60 ml maki gryczanej
- 60 ml mąki pszennej
- 1 jajko
- 600 ml wody
- Olej do smażenia
- Składniki na farsz: 300 g mięsa mielonego wołowego
- 1 duża cebula
- 2 łyżki przyprawy typu vegeta
- Sól i pieprz do smaku
- 100 g serka topionego z pomidorami SERTOP
- 2 łyżki masła
- Natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Przygotowujemy farsz: cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso mielone oraz przyprawę i smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając.
Kiedy mięso będzie gotowe, dodajemy pokrojony w kostkę serek. Całość podgrzewamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy naleśniki i składamy je według uznania.
Całość dekorujemy natką pietruszki.