Szybkie spaghetti - przepis na proste danie z kuchni włoskiej
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Szybkie spaghetti to proste w przygotowaniu danie, które możesz zrobić w 20 minut. Jest niezwykle smaczne i bardzo sycące. Podajemy sprawdzony przepis.
SKŁADNIKI
- 50 dag makaronu
- 3 duże papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- 40 dag pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki oliwy
- 250 ml wytrawnego białego wina
- spora garść rukoli
- 5 dag parmezanu
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotuj al dente.
- Na oliwie przesmaż połówki pomidorków, posiekane papryczki chili, cebulę i czosnek.
Kiedy warzywa staną się szkliste, podlej je winem, a następnie gotuj przez 3 minuty. Przypraw solą i pieprzem. - Do powstałego sosu dodaj makaron oraz umytą i przebraną rukolę.
Wymieszaj składniki, następnie przełóż na półmisek i posyp startym parmezanem.