Kompot z brzoskwiń na zimę: przepis

Kompot z brzoskwiń na zimę: przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Kompot z brzoskwiń przypomni zimą smak i zapach lata

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jak przyrządzić smaczny kompot z brzoskwiń na zimę? Czego będziemy potrzebować? Jak wykorzystać brzoskwinie, by cieszyć się ich smakiem podczas zimowych miesięcy?

Składniki

  • 1 kg brzoskwiń,

  • 2 łyżki cukru,

  • 0,5 litra wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dojrzałe owoce brzoskwiń umyj, zanurz na chwilę we wrzątku, obierz ze skórki.

  • Następnie przekrój na pół i wyjmij pestki.

  • Brzoskwinie włóż do słoików i zalej gorącym syropem przygotowanym z wody i cukru.

  • Pasteryzuj 20-25 minut.

Ocena: 2,6