Pudding twarogowo-wiśniowy: przepis na smaczny deser z wiśniami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Pudding wiśniowo-twarogowy to istny raj dla naszego podniebienia. Aby był idealny ważne jest, żeby owoce były twarde i świeże. Sprawdź, jak przygotować ten unikalny deser.
Polecamy także:
Kruchy placek z wiśniami i bezą
Wiśnie kandyzowane - jak zrobić? Podajemy dobry przepis
Wiśnie w soku własnym - prosty przepis
SKŁADNIKI
- 300 g twarogowego serka śmietankowego
- 0,5 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
- 1 łyżka esencji waniliowej
- niesłodzone konfitury wiśniowe
- sok z połówki cytryny
- kilka biszkoptów
- garść świeżych wiśni
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Serek ubijamy mikserem do puszystości, dolewamy mleko i dalej ubijamy, aż stworzą jednolitą masę.
- Dodajemy wanilię i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny.
- Przed podaniem, układamy w miseczkach biszkopty, polewamy konfiturą, a na wierzch nakładamy krem i posypujemy świeżymi wiśniami.