TYLKO BIAŁKO: o tym, dlaczego warto jeść białka roślinne [KSIĄŻKA]
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z książki TYLKO BIAŁKO ROŚLINNE dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku! W książce TYLKO BIAŁKO ROŚLINNE, która ukazała się w Zielonej serii nakładem wydawnictwa Buchmann, Fern Green skutecznie przekonuje nas do zmiany przyzwyczajeń. Polecamy przepis z książki TYLKO BIAŁKO ROŚLINNE na bezglutenowe i wysoko proteinowe Ciasto czekoladowe z ciecierzycą
Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne?
Książka TYLKO BIAŁKA zawiera ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery – a przy każdym daniu obowiązkowo podana jest zawartość białka w jednej porcji.
Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy – to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym i niezastąpionym źródłem białka w Twojej kuchni.
Fern Green to stylistka jedzenia, autorka książek kulinarnych i doświadczona szefowa kuchni we własnym hotelu butikowym. Stała współpracowniczka luksusowych magazynów kulinarnych i dekoratorskich, dla których przygotowuje stylizacje potraw.
TYLKO BIAŁKO, Fern Green
PREMIERA 15.02.2018Format 142x202 mmOprawa miękka ze skrzydełkamiIlość stron 160Cena 29,99