Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze
Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pyszna przystawka z pieczarek i jajek przepiórczych wygląda szalenie efektownie
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Pieczarki nadziewane jajkami przepiórczymi są pyszne. Ten łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło zachwyci was. Idealne na odświętne śniadanie i nie tylko.
Składniki
12 pieczarek
12 jajeczek przepiórczych
4 łyżki tartego sera żółtego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Oderwać trzonek od kapelusza. Kapelusze odłożyć.
Trzonki pieczarek drobno posiekać. Wymieszać z tartym serem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem z posiekanych trzonków. Na wierzchu ułożyć po jednym jajku przepiórczym.
Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C.
Podawać od razu!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska