Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło

Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pyszna przystawka z pieczarek i jajek przepiórczych wygląda szalenie efektownie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczarki nadziewane jajkami przepiórczymi są pyszne. Ten łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło zachwyci was. Idealne na odświętne śniadanie i nie tylko. 

Składniki

  • 12 pieczarek

  • 12 jajeczek przepiórczych

  • 4 łyżki tartego sera żółtego

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Oderwać trzonek od kapelusza. Kapelusze odłożyć.

  • Trzonki pieczarek drobno posiekać. Wymieszać z tartym serem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem z posiekanych trzonków. Na wierzchu ułożyć po jednym jajku przepiórczym. 

  • Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C.

  • Podawać od razu!

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5