Spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli - [DANIE WEGETARIAŃSKIE]

Spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli - [DANIE WEGETARIAŃSKIE]

Autor Zdjęcia: Fit&Easy

Spaghetti z buraka z pesto z rukoli

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Dla miłośników buraków oraz zwolenników dań jarskich (wegetariańskich) - ciekawa propozycja: spaghetti z buraka czerwonego z pesto z rukoli. To danie z powodzeniem może zastąpić także tradycyjne buraczki na ciepło przy okazji.

Składniki

  • 1 opakowanie Spaghetti z buraka Fit&Easy

  • 100 g rukoli

  • 60 ml oleju rzepakowego

  • 40 g łuskanych ziaren słonecznika

  • 1 ząbek  czosnku

  • sól i pieprz do smaku

  • wiórki sera do dekoracji np. mozzarelli

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rukolę poddusić na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju. Ostudzoną rukolę zblendować razem z olejem rzepakowym i ziarnami słonecznika. Dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku.

  • Spaghetti z buraka smażyć na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju do  momentu uzyskania preferowanej miękkości. Buraka wyłożyć na talerz, polać pesto i posypać wiórkami mozzarelli.

Ocena: 0