Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem [WIDEO + GALERIA ZDJĘĆ]

Placki ziemniaczane z cukinią i szczypiorkiem [WIDEO + GALERIA ZDJĘĆ]

Autor Zdjęcia: Tarsmak

Ziemniaki plus cukinia - świetne połączenie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Podajemy przepis na szybkie placki ziemniaczane. Warto wzbogacić je letnim warzywem - cukinią! Urozmaicone dania smakują ciekawiej.

Składniki

  • ziemniaki - 5 średnich sztuk

  • młoda cukinia

  • 1 pęczek szczypiorku

  • 2 jajka

  • 4 łyżki mąki

  • olej

  • sos czosnkowy 

  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym.

  • Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę.

  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

  • Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor.

  • Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Ocena: 5